Udhëzimet


Me këto ushtrime të thjeshta të ilustruara ju mund të ndërtoni apo rifreskon fjalorin tuaj. Çdo njësi u adresohet fjalëve kyçe rreth një teme të caktuar. Gjatë mësimit ju kaloni përmes tre fazave:

1. Eksplorimi

Këtu do të mund të eksploroni drejtshkrimin dhe shqiptimin e fjalëve. Për këtë, klikoni mbi flluskat me fjalë. Sigurohuni që altoparlantët të jenë të ndezur, ndryshe nuk do të dëgjoni fjalët ;-).

2. Praktika

Tani mund të përpiqeni të kujtoni kuptimin e fjalëve. Dëgjoni dhe lexoni fjalët dhe klikoni mbi flluskën e duhur. Më pas vazhdoni me fjalën tjetër.

3. Testimi

Në fund mund të testoni nëse e zotëroni në mënyrë aktive fjalorin. Në flluskat me fjalë shfaqet një pikëpyetje. Fillimisht klikoni mbi përcaktorin dhe më pas klikoni germat në rendin e duhur për të formuar fjalën.

Learn Korean with Images

Android?

Shko në ekran të plotë

Udhëzimet


Me këto ushtrime të thjeshta të ilustruara ju mund të ndërtoni apo rifreskon fjalorin tuaj. Çdo njësi u adresohet fjalëve kyçe rreth një teme të caktuar. Gjatë mësimit ju kaloni përmes tre fazave:

1. Eksplorimi

Këtu do të mund të eksploroni drejtshkrimin dhe shqiptimin e fjalëve. Për këtë, klikoni mbi flluskat me fjalë. Sigurohuni që altoparlantët të jenë të ndezur, ndryshe nuk do të dëgjoni fjalët ;-).

2. Praktika

Tani mund të përpiqeni të kujtoni kuptimin e fjalëve. Dëgjoni dhe lexoni fjalët dhe klikoni mbi flluskën e duhur. Më pas vazhdoni me fjalën tjetër.

3. Testimi

Në fund mund të testoni nëse e zotëroni në mënyrë aktive fjalorin. Në flluskat me fjalë shfaqet një pikëpyetje. Fillimisht klikoni mbi përcaktorin dhe më pas klikoni germat në rendin e duhur për të formuar fjalën.


Përmbajtje

ColoursColours

Colours

검정

e zezë

하얀색

e bardhë

빨간색

e kuqe

파란색

blu

노란색

e verdhë

초록색

e gjelbër

주황색

portokalli

자주색

lejla

밤색

kafe

회색

gri

Frigorifer냉장고

Frigorifer

와인

verë

맥주

birrë

고기

mish

피자

pica

아이스크림

akullore

쥬스

lëng frutash

우유

qumësht

Drekë점심식사

Drekë

파스타

makarona

oriz

채소

perime

샐러드

sallatë

supë

Ujë

쥬스

lëng frutash

Kuzhinë부엌

Kuzhinë

가스렌지

sobë

오븐

furrë

냄비

tenxhere

후라이팬

tigan

냉장고

frigorifer

찬장

bufe

싱크대

lavaman

Darkë저녁식사

Darkë

bukë

치즈

djath

소시지

salçiçe

마가린

margarinë

두부

tofu

çaj

설탕

sheqer

Mëngjesi아침식사

Mëngjesi

reçel

계란

vezë

모닝빵

rrotull

우유

qumësht

커피

kafe

버터

gjalpë

과일

fruta

Tryezë Buke

Learn words for basic tableware and cutlery
A kitchen table with dishes and cutlery on it.
A kitchen table with dishes and cutlery on it.

식탁

Tryezë Buke

접시

pjatë

나이프

thikë

포크

pirun

숟가락

lugë

filxhan

물잔

gotë

물병

shishe

Fytyrë

Pick up basic word referring to parts of the head and face
A girl with loose hair is looking at herself in the mirror. Near the right edge of the mirror there is a postcard depicting a man in the middle of a jump.
A girl with loose hair is looking at herself in the mirror. Near the right edge of the mirror there is a postcard depicting a man in the middle of a jump.

얼굴

Fytyrë

sy

gojë

hundë

vesh

머리카락

qime

qaf

Trup

Njihuni me fjalët bazë për pjesët e trupit.
Një meso burrë është duke kërcyer lart në ajër përballë një peisazhi ishulli.
Një meso burrë është duke kërcyer lart në ajër përballë një peisazhi ishulli.

Trup

머리

kokë

krah

dorë

다리

këmbë

shputa e këmbës

bark

가슴

gji

Dhomë gjumi

Learn the most important terms necessary to talk about the furniture in your room
In the middle of a room there is a round table and a yellow chair beside it. The bed is in the back of the room. Above, on the wall, there is an image depicting a family. To the right of the bed a door is slightly opened. In front of the bed there is a carpet. Along the right wall there is a big brown wardrobe and on the opposite side a window with orange curtains is shown.
In the middle of a room there is a round table and a yellow chair beside it. The bed is in the back of the room. Above, on the wall, there is an image depicting a family. To the right of the bed a door is slightly opened. In front of the bed there is a carpet. Along the right wall there is a big brown wardrobe and on the opposite side a window with orange curtains is shown.

침실

Dhomë gjumi

옷장

dollap rrobash

의자

karrige

창문

dritare

derë

카펫

qilim

탁자

tryezë

침대

krevat

가족

familje

Rroba

Study words helping in a conversation about typical men's or boys' clothing items
In the middle of a room there is an opened suitcase. Several pieces of clothing are spread all over the room. In the background a closed door is visible. Near the left edge there is a picture on the wall. It is showing a beach and a village nearby.
In the middle of a room there is an opened suitcase. Several pieces of clothing are spread all over the room. In the background a closed door is visible. Near the left edge there is a picture on the wall. It is showing a beach and a village nearby.

Rroba

여행 가방

valixhe

팬티

brekë

신발

këpucë

외투

xhaketë

모자

kapele

양말

çorape

셔츠

këmishë

바지

pantallona

Ishull

Enhance your elementary vocabulary with these nature and settlement related words
A small island in the middle of the sea is shown from a bird's eye perspective. There are two mountains and a village situated in the valley between them. Paths are leading from the village past a forest up one of the mountains and along a beach.
A small island in the middle of the sea is shown from a bird's eye perspective. There are two mountains and a village situated in the valley between them. Paths are leading from the village past a forest up one of the mountains and along a beach.

Ishull

마을

fshat

해변

plazh

shteg

Mal

바다

det

골짜기

luginë

pyll

Plazh

Learn lexical items useful if you want to spend your holidays at the sea or a lake
On the left side there is a beach with a towel and a pile of clothes next to it. A man is running towards the sea right into a big wave coming in. On the sea a small sailing boat is discernible near the right edge of the picture. In the background the glowy sun is about to set, bathing the clouds in a moody reddish light.
On the left side there is a beach with a towel and a pile of clothes next to it. A man is running towards the sea right into a big wave coming in. On the sea a small sailing boat is discernible near the right edge of the picture. In the background the glowy sun is about to set, bathing the clouds in a moody reddish light.

해변

Plazh

구름

re

diell

수건

peshqir

rroba

하늘

qiell

파도

dallgë

varkë

바위

shkëmb

Zjarr kampi

Discover important words for objects found in nature and celestial bodies you can spot at night
It's nighttime. A man is sitting next to a campfire on a tree trunk looking at a map. In the background a mountain and a hill is shown. The dark blue sky is filled with stars and the full moon is lighting the scene.
It's nighttime. A man is sitting next to a campfire on a tree trunk looking at a map. In the background a mountain and a hill is shown. The dark blue sky is filled with stars and the full moon is lighting the scene.

캠프파이어

Zjarr kampi

지도

hartë

바위

shkëmb

zjarr

hënë

yll

mal

bar

Hartë

Get to know the four principle compass directions
Some one is holding a map showing an island in the sea. Along the edges of the map there are four arrows, each pointing in a different cardinal direction.
Some one is holding a map showing an island in the sea. Along the edges of the map there are four arrows, each pointing in a different cardinal direction.

지도

Hartë

북쪽

Veri

남쪽

Jug

서쪽

Perëndim

동쪽

Lindje

ishull

Korridor

Learn a few essential words for elements that are part of a typical room
A view through the entrance hall towards the wide opened main door. On the floor there is a red carpet. At the right wall there is a closed door and a stairway leading up to the second floor.
A view through the entrance hall towards the wide opened main door. On the floor there is a red carpet. At the right wall there is a closed door and a stairway leading up to the second floor.

복도

Korridor

mur

마루

kat

계단

shkallë

derë

천장

tavan

창문

dritare

전등

llambë

Dhomë ndenjieje

Discover key terms to denote media and modern portable communications devices
A woman is sitting in an armchair reading the newspaper. On the opposite side on a couch her daughter is reading a book and her son is playing with a cat. Several technical devices are spread across the room.
A woman is sitting in an armchair reading the newspaper. On the opposite side on a couch her daughter is reading a book and her son is playing with a cat. Several technical devices are spread across the room.

거실

Dhomë ndenjieje

텔레비전

televizor

신문

gazetë

태블릿

tabletë

휴대폰

telefon celular

라디오

radio

libër

고양이

mace

Banjo

Learn words to describe what you see in a bathroom such as furniture and basic personal hygienic items
A girl is standing in front of the sink looking at herself in the mirror that also reflects the toilet and a bath tub shower combo. Next to the mirror there is a shelf containing a few hygiene products.
A girl is standing in front of the sink looking at herself in the mirror that also reflects the toilet and a bath tub shower combo. Next to the mirror there is a shelf containing a few hygiene products.

목욕실

Banjo

거울

pasqyrë

비누

sapun

목욕통

vaskë

변기

tualet

샤워

dush

치약

pastë dhëmbësh

칫솔

furçë dhëmbësh

Zyrë

Study the vocabulary needed to communicate about office accessories and furnishings
A desk is positioned against the back wall. On top there is a lamp, a computer and a notebook. One of the desk's drawers is half open. In front of the desk there is a yellow office arm chair and a paper waste bin. On the wall there is a calender.
A desk is positioned against the back wall. On top there is a lamp, a computer and a notebook. One of the desk's drawers is half open. In front of the desk there is a yellow office arm chair and a paper waste bin. On the wall there is a calender.

사무실

Zyrë

전등

llambë

의자

karrige

컴퓨터

kompjuter

노트북

fletore shënimesh

달력

kalendar

휴지통

kosh letrash

책상

tavolinë

Paisazh

Discover a few elementary words to describe a common Middle European natural scenery
In the foreground a bird is flying over a meadow full of dandy lions. In the middle of the picture there is a lake with a tree near the water front. In the background a river is flowing past a city towards the lake.
In the foreground a bird is flying over a meadow full of dandy lions. In the middle of the picture there is a lake with a tree near the water front. In the background a river is flowing past a city towards the lake.

풍경

Paisazh

나무

pemë

호수

liqen

lum

초원

livadh

lule

zog

도시

qytet

Trafik

Get to know basic terms to denote vehicles and things needed for transportation infrastructure
A bus and a car meet at the crossroads. At the opposite corner a bicycle is leaning against a fence. Next to the crossroads there are two traffic lights.
A bus and a car meet at the crossroads. At the opposite corner a bicycle is leaning against a fence. Next to the crossroads there are two traffic lights.

교통

Trafik

버스

autobus

자동차

makinë

자전거

biçikletë

신호등

semafor

교차로

kryqëzim

거리

rrugë

Klasë

Learn education related words referring to people you meet at school and objects helpful for learning and teaching
A female teacher is standing in front of the blackboard talking to one of the three students that are sitting at their school desks. A book, a workbook, an empty piece of paper and a pen are spread across the desks. Next to the blackboard a clock is hanging on the wall.
A female teacher is standing in front of the blackboard talking to one of the three students that are sitting at their school desks. A book, a workbook, an empty piece of paper and a pen are spread across the desks. Next to the blackboard a clock is hanging on the wall.

교실

Klasë

libër

노트

bllok shënimesh

stilolaps

종이

copë letër

선생님

mësues

시계

orë

칠판

dërras e zezë

학생

student

Plaku i vitit të ri

Discover Christmas and winter related vocabulary especially covering Santa's clothes and equipment
Santa Claus is dragging a sleigh through a snowy landscape towards a distant house. In his left hand Santa is holding a bell. The sleigh is charged with a bag of presents and an angel sitting on top.
Santa Claus is dragging a sleigh through a snowy landscape towards a distant house. In his left hand Santa is holding a bell. The sleigh is charged with a bag of presents and an angel sitting on top.

산타 클로스

Plaku i vitit të ri

썰매

slitë

부츠

çizme

벨트

rrip

zile

모자

kapak

수염

mjekër

천사

ëngjëll

dëborë

Krishtlindje

Pick up basic words useful for Christmas eve and during the holiday season
It's Christmas eve. Santa Claus is kneeling in front of a chimney. He is taking presents out of his bag and putting them under the Christmas tree. An angel standing next to Santa is wistling a melody. In the background the whole family is hiding and watching the scene.
It's Christmas eve. Santa Claus is kneeling in front of a chimney. He is taking presents out of his bag and putting them under the Christmas tree. An angel standing next to Santa is wistling a melody. In the background the whole family is hiding and watching the scene.

크리스마스

Krishtlindje

크리스마스 트리

Pema e vitit të ri

산타클로스

Plaku i vitit të ri

선물

e tashme

가방

çantë

양초

qiri

천사

ëngjëll

가족

familjeDeutsch-Unterricht online

  • Dominik H. (Deutsch)

  • Probestunde 15 Euro
    • Konversation
    • Deutsch Niveau A1 und B2
    • Deutsch für Studium und Beruf